Drupal

Drupal

3.5/5
4 Ervaren
Drupal

Drupal is een geavanceerd content management system (cms). Met Drupal kun je allerlei soorten websites bouwen, maar dit cms is vooral geschikt voor complexere websites die veel gebruikmaken van speciale berichttypen, aangepaste taxonomieën, complexe relaties en dynamische content.

De mogelijkheden die een een standaard installatie van Drupal biedt zijn enorm. Andere software, zoals WordPress of Joomla bieden veel minder mogelijkheden, tenzij je ze uitbreid met (veelal betaalde) plugins.

Een nadeel van Drupal is dat het lang duurt voor je het systeem écht onder de knie hebt. En pas als je het systeem volledig kent kan je er mooie, complexe websites mee bouwen.

Een groot voordeel is dat Drupal zelf volledig gratis is, en dat er veel modules (plugins / extensies) zijn die complexe functionaliteiten toevoegen, die op hun beurt ook gratis zijn.

Kortom, Drupal is zeker de moeite waard om te gebruiken, maar voor een kleine website of eenvoudige blog kun je beter kiezen voor WordPress, Ghost, of Webflow.

Eigenschappen en functies

Alternatieven

Memberspace
BeveiligingWebsites
Met Memberspace kun je je website met een paar klikken veranderen in een website voor (betalende) leden.
WordPress
Websites
WordPress is het meest populaire CMS ter wereld.
Pinegrow
Websites
Pinegrow is een programma waarmee je snel websites kan bouwen zonder code.
© Creatieve starters
hallo [at] creatievestarters.nl